Google+

Üzenet hülyéknek

1

március 22, 2013 Szerző: Kakuk György

Annak a ténynek azért jelentős sodrása van, amikor kormányunk államtitkára, tudják az, aki ott áll a szidolos flakonnal a kezében és dörzsölgeti a külföldről is látszó alkatrészeket, amiket még nem loptak el, hogy azok minél fényesebben hirdessék népünk és  kormányunk disőcsőségét, na amikor ez az államtitkár, amikor éppen nem szidoloz, vitába száll a német Tévé Macival. Szigorú üzenetet küld, amelyben guszutstalannak nevezi, hogy a német közszolgálat, a tizenkét év alatti célcsoportnak micsoda híradót képes készíteni. 
 
Túllépve ezen a célcsoport izén, a dolog betalált. Az államtitkár ideges üzenetére maga a miniszterelnök s ráerősített, amikor szokásos reggeli rádiónterjújában, agymosásnak nevezte azt a gyerekhíradót, amely egyszerű nyelven magarázta el a német kölköknek: mi is a baj Magyarországgal. A miniszterelnök azt is meglebegtette, ha ilyen nálunk fordulna elő, mindenki repülne. Gondolom azóta a Kunigunda utcában már lázasan nézik a gyerekműsorokat és a nem megfelőleket kukába teszik.
 
Én a kormány szpindoktoraival ellentétben egészen másra gyanakszom. A németek, akik ugye hosszú ideje próbálkoznak már mindenféle üzeneteket küldeni a magyar kormánynak. Sokszor sokféleképpen mondták már, nem jó amit csináltok, ne tegyétek, mert rá fogtok baszni. Eredménye ennek az üzenetküldözgetésnek: nulla. A németek tényeg készségesek, előzékenyek és úgy néznek már ránk, azzal az elnéző jóindulttal, mint rendes keresztény család hülye gyerekére. Isten adta, Isten elvette. Az eszét. Most mint utolsó próbálkozás, megpróbálják a kommunikációt, azt a bizonyos üzenetküdést levinni egy tizenkét éves gyerek szintjére, barlangrajz egyszerűségű ábrákkal segítve a szövegértést. Hátha most. 
 
Ebben benne van a németek végső kétségbe esése. Még a kedves műsorvezetőnek, aki felkonferálta a pár perces anyagot, azt is kitalálták: mutasson már fel egy piros lapot. Arról azt, gondolhatták a németek, ezt már tényleg megértik itt magyarban. Biztos halottak a kormányzati szintre emelt focihóbortról. Piros lap = takarodsz le a pályáról. 

 

Reklámok

One thought on “Üzenet hülyéknek

  1. […] Üzenet hülyéknek. […]

Itt lehet kommentelni!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

BircaHang

magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Magyar Narancs Online

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Gépnarancs

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Pestiside.hu

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Politics.hu

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Ródmúvi

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

www.galamus.hu

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Gréczyblog

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Hungarian Spectrum

reflections on politics, economics, and culture

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogger ezt kedveli: