Google+

Páriák lettünk

3

január 9, 2013 Szerző: Kakuk György

EP19

Kumin Ferenc (Photo credit: Európa Pont)

Jó kis píár. Gondolom Kumin Ferenc, pártunkéskormányunkkal együtt erősen vakarja ezekben a napokban a fejét és próbál valamiféle megoldást találni, arra a helyzetre, ami most van itten. Bár Kumin mintha egy kicsit elakadt volna a dolgok magyarázásban és megfelelő kontextusba helyezésében. Angol nyelvű blogjának (a blog about Hungary) utolsó bejegyzését 2012. december 12-én jegyezte. Így nem csoda, hogy az eltévelyedett nemzetközi sajtó koncentrált támadást intézett országunk ellen, csapataink meg nem állnak harcban. Nem is tudom vannak-e még csapataink.

Már a magyar labdarúgó válogatott leszámítva. Amely ugye, tegnapi döntés, legközelebbi világbajnoki selejtező meccsét itt Budapesten zárt kapuk mögött lesz kénytelen abszolválni. A románok ellen. Egek Ura! A FIFA a pénzbüntetés mellett azért döntött, így mert az Izrael elleni barátságos mérkőzést alatt mindenféle antiszemita, rasszista dolgok történtek. A hírt a világ összes vezető hírügynöksége kiemelten hozta, én például én Washington Post-on olvastam.

Mindez csak ráerősít arra a másik AP sztorira, amelyet „Magyarországon nő a felháborodás a cigányellenes cikk miatt“, címmel adott ki a hírügynökség. A tudósítást változtatás nélkül közli egyebek mellett a brit The Guardian, az amerikai Washington Post is. Ez egy korrekt tudósítás a Bayer cikk utáni helyzetről, ami nem felejti el megemlíteni, hogy Bayer, aki a kilencvenes években a FIDESZ sajtófőnöke volt, most mint újságíró, egyik főszervezője az Orbán Viktort támogató, Békemenetnek nevezett megmozdulásoknak.

Ha mindez nem lenne elég, ott van gyorsan a világ egyik legfontosabb angol nyelvű politikai, kulturális hetilapjának a New Yorker-nek a blogja, ahol „Ijesztő magyar megleckéztetés“ címmel jelent meg egy írás a magyar közállapotokról, amelyet az írás szerzője a kulturális életen keresztül mutat be.

Az írás Kertész Imrével kezdődik, aki ugye irodalmi hagyatékát nem Budapesten, hanem Berlinben helyezte el és tette hozzáférhetővé. Elég rossz antré ez de aztán jön Dörner színháza, Fekete György demokrácia felfogása, (“I don’t give a damn for this modern democracy, because it’s not modern and it’s not a democracy.”) Heller Ágnes és a dugába dőlt filozófus-ügy, Tarr Béla torinói lova, Lawrence Ferlinghetti és Szőcs Géza levélváltása, Elie Wiesel visszaadott kitüntetése. Az írás egy Karl Kraus mondattal zárul: „a helyzet reménytelen de nem komoly“ (“The situation is desperate, but not serious.”)

Hát ezzel küzd Kumin Ferenc a király meztelenségének takargatásáért felelős államtitkár nap mint nap. Egy bő hónappal ez előtt a Washington Timesnak arra panaszkodott, hogy a magyar riporterek, akik az amerikai újságírók többségéhez hasonlóan liberálisok, egyoldalú cikkeket írnak a kormányról és Orbán Viktorról. A külföldi tudósítók ezeket átveszik, így téves információkat terjesztenek. A kormányoldal hátrányból küzd azért, hogy elmondhassák, ők hogyan látják a dolgok állását.

Én meg csak halkan üzenném neki: bakker Feri, páriák lettünk, erre varrjál gombot!

Reklámok

3 thoughts on “Páriák lettünk

 1. Krisztina Katura szerint:

  A véleményem, Kumin Ferencről – aki ‘mesztelen királyát’ bőszen igyekszik takargatni, – egy megélhetési államtitkár; és van gusztusa állandóan figyelni a király meztelen testét.

 2. rodmuvi szerint:

  Valahogy igy. Egyebkent ha erdekli a folytatas iratkozzon fel a Big Brothernel hirlevelemre, vagy csatlakozzon a Facebookon a Usual Suspect-ek egyre nepesebb taborahoz. Garantaltan figyelni fogjuk. Mindezt a Rodmuvi blog cimlapjan teheti meg. Garantalt izgalom.

 3. viennacalling szerint:

  “…A külföldi tudósítók ezeket átveszik, így téves információkat terjesztenek…”

  Okos Kumin! Cukrot neki.
  Süvegcukrot.
  Hogy abba üljön.
  (Hofi, szabadon)
  Azt a kis mellékes dolgot nem szereti észrevenni, hogy a külföld tudósítói ott vannak”live” a különféle akciókon.
  Ott állnak a tömegben, látnak, hallanak, meghallgatnak, kivárnak, aztán mindazt amit tapasztaltak, elmondják otthon.
  Nyilvánvaló, hogy beszélgetnek “illetékesekkel” is, világos, de nem hüjegyerekek gyülekezete, akiknek bediktálod a faldumát, ök meg írják, mint nünüke a gyogyóban.

Itt lehet kommentelni!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

BircaHang

magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Magyar Narancs Online

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Gépnarancs

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Pestiside.hu

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Politics.hu

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Ródmúvi

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

www.galamus.hu

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Gréczyblog

РОДМУВИ - Kakuk György új és régebbi írásai

Hungarian Spectrum

reflections on politics, economics, and culture

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogger ezt kedveli: